Activitats

Darreres activitats realitzades

Cicle de seminaris

«What’s marine conservation worth?»
The contribution of economic analysis to conservation science

La Càtedra UNESCO/SA NOSTRA per a la gestió empresarial i el medi ambient organitza els següents seminaris oberts a investigadors, estudiants i al públic en general:

 

> 12 abril, 11h.

Valuing the conservation of biodiversity in the deep sea
Dr. Nick Hanley
Professor d'Economia Ambiental a la University of St. Andrews
Veure el vídeo del seminari

> 10 maig, 11h.

Valuation of coastal and marine ecosystem services in the 21st century: an overview from a management perspective
Dr. Cati Torres
Professora d'Economia Ambiental a la UIB

> 6 juny, 11h.

Valuing marine ecosystem services loss from oil spills for use in Cost-Benefit Analysis of preventive measures
Dr. Ståle Navrud
Professor d'Economia Ambiental a la Norwegian University of Life Sciences

 

 

Simposi internacional sobre gestió de recursos naturals

“Entendre les zones humides: un element clau per a la transició cap a una economia sostenible”

19 - 21 de Juny de 2014 – Palma (Mallorca)

Ponents destacats

Dr. Jos T.A. Verhoeven, Utrecht University (Països Baixos) - Presentació Dr. Verhoeven 

Dr. Edward B. Barbier, University of Wyoming (EEUU) - Presentació Dr. Barbier
Dr. Nick Hanley, University of Stirling (Regne Unit) - Presentació Dr. Hanley

 

Programa definitiu del Simposi


La Càtedra UNESCO/SA NOSTRA per a la gestió empresarial i el medi ambient té el plaer d'anunciar la primera edició del Simposi Internacional sobre Gestió de Recursos Naturals "Entendre les zones humides: un element clau per a la transició cap a una economia sostenible". El Simposi se celebrarà entre els dies 19 i 21 de juny de 2014 al Centre de Cultura “SA NOSTRA” de Palma.

El 2014 ha estat proclamat per la FAO Any Internacional de l'Agricultura Familiar. Tenint en compte la relació existent entre les zones humides i l'agricultura –motiu pel qual la Convenció Ramsar ha escollit com a lema del Dia Mundial de les Zones Humides de 2014 "Zones humides i agricultura: junts en favor del creixement"–, la Càtedra UNESCO/SA NOSTRA organitza un simposi sobre gestió de zones humides destinat a donar a conèixer el valor d'aquests ecosistemes, rics en biodiversitat però especialment vulnerables als impactes antropogènics, en un intent de contribuir a la seva preservació. Per aquest motiu, el simposi vol ser un punt de trobada entre investigadors de distints camps centrats en l'estudi de les zones humides –des d'estudiants de doctorat fins a científics de reconegut prestigi– i gestors d'aquests espais naturals, tot contribuint a la construcció de ponts entre investigadors i gestors.

Més concretament, el simposi vol reunir investigadors de prestigi internacional provinents de distints camps de recerca en el marc de les ciències naturals i socials, per tal que puguin proporcionar una visió panomàrica de l'estat actual de la recerca sobre zones humides, compartir les seves experiències amb la resta de participants, i contribuir a la identificació de les amenaces i reptes que s'hauran d'abordar en el futur. Així mateix, el simposi vol esdevenir una plataforma per a la difusió del coneixement entre els distints agents socials i econòmics que centren la seva feina, d'una o altra manera, en la gestió i la conservació d'aquests espais naturals per, així, assolir la missió de les Càtedres UNESCO d'esdevenir un pont de comunicació entre el món acadèmic, la societat civil, les comunitats locals i els gestors públics.

 

A qui va dirigit?

El simposi està dirigit a investigadors i professionals que desenvolupen la seva feina al voltant de les zones humides.


Estructura

Les conferències i activitats del simposi es dividiran en tres blocs, tal i com es pot veure a la taula de més avall. Els primers dos blocs estaran destinats a presentar l'estat actual de la recerca sobre zones humides en el marc de les ciències naturals i socials. El tercer bloc tractarà sobre les eines i enfocaments disponibles per a la gestió d'aquests ecosistemes.

Les activitats que es duran a terme dins cada un d'aquests blocs consistiran en un ponència realitzada per un expert de prestigi internacional, la presentació d'un cas d'estudi a nivell local/regional, i una sessió d'intercanvi d'idees amb l'objectiu d'afavorir la discusió entre els participants. Aquesta darrera sessió està especialment dissenyada per a proporcionar als joves investigadors un espai adequat perquè puguin intercanviar idees amb els experts de reconegut prestigi.

Finalment, el dissabte 21 els participants tendran la possibilitat de visitar el Parc Natural de s'Albufera, la zona humida més gran de les Illes Balears i una de les més importants d'Europa i, per tant, de la regió mediterrània occidental.

 

  Dijous 19 Divendres 20 Dissabte 21
Matí - Bloc 2
"Entendre les zones humides des de les ciències socials"
Visita opcional a s'Albufera
Tarda Bloc 1
"Entendre les zones humides des de les ciències naturals"
Bloc 3
"Entendre noves formes de gestió de les zones humides"
-

 
Inscripció

La inscripció al simposi és gratuïta. Tots els interessats en assistir al simposi podran participar a totes o a algunes de les sessions d'intercanvi d'idees. En aquest sentit, serà necessari que indiquin en el formulari d'inscripció a quina/es sessió/ns volen participar així com si volen fer-ho com a oients o com a presentadors d'algun cas d'estudi. En aquest darrer cas, hauran d'enviar un els interessats en presentar un cas d'estudi propi a una de les sessions d'intercanvi d'idees hauran d'enviar, a començaments del mes de maig de 2014, el títol i un breu resum del treball que volen presentar i discutir amb la resta de participants i ponents del simposi. En aquest mateix moment també seran informats dels detalls de com hauran de ser les seves presentacions (p.e. la durada, etc.).

La data límit d'inscripció és el 30 d'abril de 2014.

Per a resoldre qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb la secretaria del simposi.

 

Patrocinadors:

 

UIB Obra Social SA NOSTRA

 

MASTS

 

Direcció General d'Universitats

  

 

Amb el cofinançament de:

FEDER